Wonder Wasteland Amsterdan

Wonder Wasteland

Afval bestaat niet. Met Wonder Wasteland geven we spullen die je anders weg zou gooien (jeans, kaarsvet, PP plastic) een tweede leven. Dus meld je aan, drop your waste en doe mee!

AANMELDEN (hier een klikbare button van maken of link naar https://forms.gle/AWXgkExSCjiuceSD9)

Wat is Wonder Wasteland?

In de spullen die we dagelijks weggooien zitten waardevolle grondstoffen die we goed kunnen hergebruiken. Wonder Wasteland is een buurtlab voor het inzamelen en upcyclen van gescheiden afval. Het bevindt zich midden in het Red Light District, in The Upcycle Store. Jonge makers en designers van The Upcycle gaan aan de slag met jouw ingeleverde materialen en geven ze waarde in de vorm van een nieuw product. Het is een plek voor verwondering, design en circulaire innovatie. Daarnaast is het een plek om ideeën uit te wisselen om samen te werken aan een circulaire buurt.

Wonder Wasteland
The Upcycle Store,  Sint Annendwarsstraat 13, 1012 HC Amsterdam
Openingstijden: donderdag t/m zondag, 12:00 – 19:00 uur.

Hoe werkt het?

Meld je aan, haal je stempelkaart op bij Wonder Wasteland, en breng meteen je oude (schone) spullen langs. Op de locatie staan bakken waar je de materialen in kunt doen. Op dit moment zijn er drie soorten materialen in te leveren: spijkerstof, kaarsvet en PP plastic. Hiervan worden bijvoorbeeld nieuwe kaarsen, tassen en andere producten gemaakt. 

Elke keer dat je langskomt om iets in te leveren, ontvang je een stempel. Lever je vijf keer wat in, dan hebben wij een verrassing voor jou, in de vorm van een geupcycled product! Op deze manier maken we afval scheiden leuker en zorgen we ervoor dat waardevolle grondstoffen niet verloren gaan. 

Meld je aan en ontvang alle praktische informatie over het inleveren van jouw spullen.

Welke materialen kun je bij ons inleveren?

Op dit moment kun je drie soorten materialen inleveren: spijkerstof, kaarsvet en PP Plastic.

  1. Drop your jeans!
    Breng je oude jeans, denims en spijkerjasjes langs, dan geven wij ze een nieuw leven, bijvoorbeeld als tas of schort. Drop it like it’s hot!
  1. Reduce your footprint, not your romance!
    Kaarsvet over? Wij maken er nieuwe kaarsen van. Zo vlammen we gewoon nog even lekker verder! 
  1. Shampoo bottles deserve a happy ending too!
    Veel plastic verpakkingen zijn gemaakt van PP, ofwel Polypropeen, te herkennen aan het driehoekige recycle logo met daarin het getal 5. Belangrijk is dat je de verpakkingen schoon inlevert. We smelten het om en maken nieuwe voorwerpen van deze sterke kunststof. Let’s get trashy! 

Waarom afval scheiden zo belangrijk is

In Amsterdam wordt slechts 32% van het afval gescheiden, terwijl het landelijk gemiddelde op 60% ligt. Amsterdam wil in 2050 een afvalvrije en circulaire stad zijn.

Belangrijk, want grondstoffen worden steeds schaarser en de prijzen fluctueren. Tegelijk produceren we veel afval, waar deze grondstoffen ook in zitten. Tijd dus voor actie! 

Met Wonder Wasteland willen we bijdragen aan de bewustwording van de waarde van jouw afval, en grondstoffen zoveel mogelijk hergebruiken, door het leuker te maken voor jou om je afval gescheiden in te leveren.

32%

gescheiden afval

In Amsterdam scheiden we maar 32 % van ons afval.

60%

landelijk gemiddelde

Het landelijk gemiddelde ligt op 60% . Amsterdam loopt dus flink achter!

2050

afvalvrije stad

Amsterdam wil in 2050 helemaal afvalvrij zijn.